Antigua

IMGP3213

De 22e maart van Deshais, Guadeloupe naar English Harbour op Antigua gezeild, 45 NM. Dikke wind en een nare hobbel tussen de eilanden. Ik was een beetje zeeziek, waarschijnlijk een combinatie van de nare hobbel en een aantal dagen in de marina liggen. Onderweg dolfijnen en twee schilpadden gezien. P is gestopt met vissen, hij had tot twee keer toe een joekel aan de lijn, niet binnen te krijgen en het visgerei verspeeld.
We zijn voor anker gegaan met uitzicht op de meest mooie, en vooral ook grote schepen in de marina, die zich heeft gespecialiseerd in dit soort boten. Er liggen niet alleen hele grote motorboten, maar ook prachtige klassieke zeilschepen, maar dan nieuw en vaak met een crew van 8 tot 10 man/vrouw. Er wordt de hele dag gepoetst en onderhouden en dát is te zien.
Alle mensen die in de baai voor anker lagen waren uitgenodigd voor de Dockparty van de Skat, met als thema Starwars. De Skat is een 70 meter lang motorjacht waarvan de eigenaar een Microsoft hot-shot is. Hij was er zelf niet om ons te ontvangen, maar de 18 koppige crew mocht een feestje organiseren. We hoopten het schip van binnen te kunnen zien, maar dat ging jammer genoeg niet door. Wel was er goede muziek, bier, fantastische hamburgers en rumpunch. Het bleef nog lang prettig onrustig!
We hebben een week in English Harbour verwaaid gelegen wat geen straf was, prima douche, echt weer de beste koffie sinds tijden en een redelijke supermarkt. Nelson’s Dockyard, een marine haven in de diepe baai van English Harbour, is gebouwd tussen 1725 en 1746 en vanaf 1950 gerestaureerd. Het is nu een National Park, met een aardig museum in the Admiral’s House, een smidse, een houtzagerij en de kwartieren van de officieren. Erg Engels, je waant je in Falmouth ten tijde van Hornblower. We hebben nog een nachtje in Deep Bay in het noorden gelegen, mooie rustige baai met twee schilpadden, we zien opvallend vaak schildpadden in de baaien.
Antigua is een aanrader, het heeft veel mooie stranden en ankerplekken.

IMGP3202
Eén van de grote schepen in English Harbour

IMGP3214
P met kanon

IMGP3215
Nelson’s dockyard

IMGP3216
Gaffelgetuigd zeilschip rond 1900

IMGP3218
Boegbeeld van The Brittania

IMGP3217
The blacksmith

IMGP3223
de Skat

IMGP3228
Baai in Antgua

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>