Bahamas

IMGP3312

Van San Juan naar het eerste eiland van de Bahamas, Great Anagua, is 450 NM. We hadden goede wind en hebben er drie etmalen over gedaan en op 24 april om 17.00 lagen we voor anker bij Pitstown. We hebben weinig vogels gezien, maar wel weer veel dolfijnen die een heel eind met de boot mee zwommen.
P heeft een onderweg een hele grote Mahi Mahi gevangen van een kilo of tien, we zijn een half uur bezig geweest om hem binnen te krijgen. Hij was heerlijk en zo groot dat we twee keer filet en een keer een goed gevulde vissoep hebben gegeten! Onze koelkast kon de hele vis niet aan, we hebben de helft weg moeten gooien.
Het volgende eiland dat we bezoeken is Crooked Island. Er komen hier weinig boten, er zijn geen marina’s of resorts en dus minder toeristen en samen met Great Inagua worden ze de “remote islands” genoemd. Crooked Island is getroffen door de orkaan Joachim op 1 oktober 2015 en de schade was gigantisch. Nu wonen er haast geen mensen meer, bang dat het nog een keer gaat gebeuren.
Het is heel gepuzzel om in de Bahamas te varen met onze diepgang van 1.85m, het is overal erg ondiep met veel riffen maar het is hier wel heel mooi. Omdat het overal zo ondiep is, is het water zo saffierblauw en dan nog in verschillende tinten, dat de onderkant van de witte wolken dat ook zijn. Ik heb geprobeerd dat in een foto te vangen, maar dat is me niet gelukt.
We hebben een weekje in Georgetown op Exuma gelegen voor wat klussen, gas en was, een aardige plek met goede voorzieningen.

IMGP3345
Op het strand van Crooked Island

IMGP3350 (2)
Strand van Crooked Island

IMGP3354 (2)
Strand van Crooked Island

IMGP3355 (2)
Catch off the day

IMGP3366
Voor anker in de baai van Georgetown

IMGP3376
De toegang naar Lake Victoria Georgtown

IMGP3368
Water tanken bij de dinghy dock van Georgetown

IMGP3371
Sraat beeld Georgetown met uitgestalde cadeau’s

Crooked Island na de Hurricane – video:

Crooked-Island-hurricane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>