Barbuda

IMGP3224

Antigua en Barbuda zijn één land, maar wat een verschil.
Barbuda is de echte parel in de Caraïben, het is een laag eiland, het hoogste punt is 60 meter boven de zeespiegel, met prachtige witte zandstranden en een grote lagoon, waar de zwarte fregatvogel broed. Er leven wilde zwijnen en herten, achtergelaten door de eerste kolonisten. Er wonen 1500 mensen en waarvan de meesten in Codrington, het enige dorp op het eiland. Toen we aan kwamen varen was het een soort thuiskomen, het leek op Vlieland of Schiermonnikoog, maar dan met een turquoise zee.
We hadden ingeklaard op Antigua en wilden uitklaren op Barbuda. Daarvoor moesten we naar Codrington, dus met de dinghy naar het strand, waarvan de pilot al had gemeld dat het lastig landen was vanwege de branding. En dat was het, maar met droge kleren in een waterdichte zak kon ons niet zo veel gebeuren. Vervolgens met een open vlet met een enorme motor naar het dorp. Op de vraag van P aan de skipper of zijn pet nooit afwoei zie hij, nee, ik hou de klep op de wind.
Het uitklaren was echt een dingetje, we waren het halve dorp doorgewandeld naar de Costums, maar dat was niet de bedoeling, we hadden eerst naar de Port Police gemoeten. P weer terug, ik mocht daar wachten. Ik raakte aan de praat met de jongeman van de Costums. Dat we nu alleen maar met een boot rondreisden, vond hij wel bijzonder. Ook was hij erg geïnteresseerd wat ik dan kookte aan boord.
Aan het eind van het strand staat een resort, we konden het in de verte zien, waar een kamer voor twee personen $ 2400,- per nacht kost, maar waar je dan wel in je eentje als b.v. Mick Jagger langs het maagdelijke strand kon wandelen, zonder iemand tegen te komen en dat mag wat kosten!
We vervolgen de reis naar St. Maarten.

IMGP3241
Strand van Barbuda

IMGP3243
Verlaten strand van barbuda

IMGP3245
Regenboog op zee

IMGP3248
Ultra modern

IMGP3251
Stenen schildpad

IMGP3254
Tropische visjes aan het brood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>