Bericht uit Cadiz

met dank aan een Fransman

We zijn 28 januari vertrokken naar Cadiz, er is carnaval met veel spektakel en muziek van 12 t/m 22 februari en het leek ons leuk daar bij te zijn .

Het was een goede beslissing om in Sevilla/Gelves te overwinteren, we hebben echt genoten van de stad met al zijn mooie plekken, musea en prettige sfeer. Het staat na Amsterdam hoog op de lijst van leuke steden. We weten zo langzamerhand ook een beetje de weg, kennen een prima fietsenmaker en keukenwinkel en de beste tapas!
Om weer op zee te komen zijn we de Rio de Guadalquivir afgezakt en hebben veel ooievaars gezien in het natuurgebied onderweg. Het water van de rivier heeft de kleur van “koetjesrepen” heel zanderig en verschil met de blauwe zee is groot.
We zijn inmiddels bijna twee weken in Cadiz , wat ook een leuke stad is. Een heel andere sfeer dan Sevilla. De oude stad van Cadiz heeft smalle straten waar het zonlicht de grond niet haalt , met veel mooie pleinen met bijzondere bomen. In het centrum is een uitstekende Mercado Central waar lokale producten worden verkocht, waaronder verse vis en groente. Verse vis kopen kan in Spanje heel goed!
Het carnaval hier is in volle gang en met erg veel lol. Overal in de stad hoor je muziek en op straathoeken en pleinen zijn er optredens van groepen die satirische liedjes zingen, waar erg om wordt gelachen. We kunnen het niet altijd verstaan en begrijpen ook dan de helft nóg niet omdat het om plaatselijke of politieke gebeurtenissen gaat. De kwaliteit van de optredens is hoog, tot in de kleinste cafétjes wordt er uitstekend gezongen. De meeste kinderen zijn verkleed, de meisjes zijn allemaal prinsesjes, mooie jurken en schoentjes met hakjes en trotse moeders. Bij de jongetjes is het Batmanpak populair. De grote optocht op zondag was een hoogtepunt.

Het is onbestendig weer, zonnige dagen, maar soms ook veel wind en het is koud, een beetje de plaatselijke Spaanse winter. De kachel staat regelmatig aan. Als het weer het toelaat gaan we verder richting Gibraltar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>