Cabo Verde

We hadden een goede overtocht naar Sao Vicente op de Cabo Verde. Soms een beetje te weinig wind, maar voldoende diesel om te kunnen motoren. Onderweg kregen we via de marifoon bericht dat er voor de kust van Mauritanië een stuurloos houten schip met 49 personen aan boord ronddreef met het risico op zinken. Schepen in de buurt werden gevraagd “to keep a good lookout”. Het was ruim 50 mijl bij ons vandaan, maar je wordt dan toch van redelijk dichtbij geconfronteerd met het vluchtelingenprobleem en mensen in gammele bootjes.
We hebben er 7 dagen over gedaan met een gemiddelde snelheid van 4 knp., niet echt snel dus. Het was onze eerste lange overtocht en het ging best goed. Echt leuk vinden we het niet, maar als je geen grote afstanden wil varen kom je nergens!
We vonden Sao Vicente en Santo Antao echt een ontdekking, mooie natuur, hele vriendelijke mensen en nergens opdringerig. Mindelo heeft sinds een aantal jaren een heuse marina, de enige op de Cabo Verde. Wel douches, maar dan weer geen warm water. Door eerst naar de Cabo Verde te gaan, wordt de oceaan passage een stuk korter. In de marina lagen dan ook boten die zo ongeveer hetzelfde gingen doen, of eerst nog naar Suriname.
Er was een goede vis- en groente markt én een belwinkel met van die hokjes, waar we goedkoop konden bellen. We zijn een dagje met de ferry naar Santo Antao gegaan, een prachtig eiland met een bijzonder landschap. We hadden een busje gehuurd met twee aardige jongens, die ons de highlights hebben laten zien en op de juiste momenten stopten voor het foto momentje met uitleg.
Het was echt de moeite waard!

IMGP2915
Kerstgevoel op de ferry

IMGP2912
Mooie groente op de markt in Mindelo

IMGP2929
Krater op Santo Antao

IMGP2939
Santo Antao

IMGP2950
Mooie kust van Santo Antao

IMGP2918
Ons busje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>