Dominica

IMGP3146

Op 19 februari zijn we overgestoken naar Dominica, 25 NM. met een mooi lopend windje. P heeft de eerste barracuda gevangen, hij was erg lekker en van een goede maat. Boven de 76 cm kunnen ze giftig zijn van het eten van giftige koraalvisjes. We hebben aan een mooring gelegen van Pancho Services in Roseau Bay, een aardige gast met een prima wifi verbinding. Dominica is weer het echte Cariben, grote mannen met rasta haar, vuurtjes op het strand en Bob Marley uit de luidspeakers. Dominica heeft zich toegelegd op ecotoerisme, geen overvloedige resorts en hotels!
We moesten inklaren in Roseau, de hoofdstad van Dominica. Roseau is rommelig en druk, maar wel met een klein museum waar we er nu al veel van hebben gezien, zo één met een hele wisselende verzameling, maar altijd de moeite waard om te gaan kijken. Ook nog een bezoekje gebracht aan het botanische park met mooie bomen en planten.
De volgende plek meer noordelijk was Rupert Bay, waar we aan een mooring hebben gelegen van Eddison. De pilot had ons al gewaarschuwd voor opdringerige “money driven” gasten in snelle bootjes, maar dat viel mee. Er was wel een stevige concurrentie voor de moorings en de tocht over de rivier. We wilden hier in ieder geval de Indian River op en hebben dat in een boot van Eddison samen met een gezelschap Fransen gedaan. Echt de moeite waard, mooie natuur en veel vogels. Vroeger woonden de Indianen langs de oever. Een deel van de Pirates of the Cariben is hier opgenomen en daar zijn de locals erg trots op! Ook op Dominica regende het soms stevig en leek het of de buien in de baai bleven hangen. Op zee hadden we er geen last meer van.

IMGP3111
De eerste barracuda

IMGP3120
Welkom in Roseau

IMGP3136
Jack’s walk in het botanische park in Roseau

IMGP3148
Een van de bootjes in Rupert Bay

IMGP3172
Huisje van Calypso uit de Pirates of the Cariben

IMGP3164
Indian River

IMGP3170
Indian River

IMGP3181
Indian River

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>