Exuma

Exuma is wat ons betreft de parel van de Bahamas. Het is een lang gerekt lint van kleine eilandjes over een afstand van zo’n honderd kilometer. De kinderen hadden gevraagd foto’s te maken van de varkens in Little Major wat geen probleem was, het lag op de route en heeft een prima ankerplek.  De plaatselijke bevolking heeft tien jaar geleden een vrouwtje- en mannetje varken losgelaten en nu zijn het er een stuk of twintig én een toeristische attractie. De plek is goed gekozen, er zijn drie zoetwaterbronnen op het eilandje en de toeristen nemen genoeg lekkere hapjes mee. Hun huid kan goed tegen de zon en het zoute water, ze badderen en zwemmen in zee.

De volgende ankerplek was Exuma Land en Sea Park, een betoverende baai met 22 moorings. We waren op tijd voor nummer 21 en hebben een wandeling gemaakt naar Boo Boo Hill, waar je een stuk hout achter kon laten om Koning Neptunus gunstig te stemmen voor “good winds and a smooth sea”. Onze Canadese buurman had ontdekt dat boven op de heuvel goed bereik was om een weerbericht op te vangen!  We vonden het één van de mooiste plekken op de Cariben met de verschillende  tinten turquoise  water en prachtige natuur op de eiland met een mangrove bos in aanplant en de blow holes, waarin de zee gromt.

IMG_1118

De varkens van Litlle Major

De varkens van Littje MajorIMGP3405

 

Lena aan mooring 21

Lena aan mooring 21

Excuma Land and Sea Park

IMGP3424

IMGP3439

IMGP3422

Opgezette walvis

IMGP3416

Droomhuis no 2

IMGP3443

Boo Boo Hill

IMGP3392

Aan wal met P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>