Gibraltar en de Costa del Sol

Half februari zijn we vertrokken uit Cadiz wat een treurige plek was geworden, Sunday is er overleden aan een hartfalen. Daar had ze al eerder last van gehad, maar was er elke keer weer bovenop gekomen. Het ging eigenlijk best goed, ze was gewend en tevreden. Ze liep niet zoveel meer, beetje scharrelen en snuffelenen en in de kuip in de zon liggen. We hebben mooie herinneringen aan haar opgehaald, ze was een erg leuk hondje, altijd plezier en in voor leuke dingen. Ze is zeventien en een half geworden, echt een oude dame.

Onderweg naar Gibraltar hadden we stevige wind, vijf tot zes Beaufort en met negen knopen op de teller stoven we de straat door, die op het smalste stuk vijf mijl breed is. We hebben in Gelves een electrische stuurautomaat ingebouwd, die bij weinig wind keurig stuurt, maar ook als het wat harder waait. Het is echt een zegen, we hoeven nu niet meer alles te sturen. Wel blijven uitkijken voor andere schepen en lobsterpotten, maar voor de rest een beetje lezen en wat mijmeren. Gibraltar vonden we saai, Engelser dan Engels op een klein stukje grond aan de voet van de Rock.

Aan de Costa del Sol klopt het beeld, veel oudere overwinteraars en het Oudhollands koffiehuis met lof en draadjesvlees op het menu. Wel een mooie ruige kust waar we vlak langs kunnen varen met sneeuw op de Sierra Nevada. We hebben elke dag dolfijnen gezien, niet vlakbij de boot, maar toch!

We zijn een paar dagen in Puerto de Aguadulce vlakbij Almeria gebleven en hebben het Arabisch fort Alcazaba bezocht, een mooie vredige plek op een rots hoog boven de stad. We zijn met de streekbus naar Spanjes grootste woestijn gereisd. Ruig landschap met veel kleur en herkenning van filmscenes. Bij het dorp Tabernas zijn in de zeventiger jaren de decors van de spaghettiwesterns van Sergio Leone gebouwd, en is Lawrence of Arabie opgenomen, nu is het een soort pretpark.

We zakken de kust verder af naar Valencia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>