Gran Canaria

FullSizeRender (2)

De 20e november hebben we het mooie eiland Lanzarote verlaten en zijn we naar Gran Canaria gezeild, 98 mijl zuidelijker.
Redelijke wind met een rare knobbelige zee tussen de eilanden, Lanzarote, Feurteventura en Gran Canaria. De volgende ochtend voor anker gegaan in de baai van Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria.
We konden de haven nog niet in vanwege de ARC (Atlantic Rally Cruise), de georganiseerde super commerciƫle Atlantische oversteek, waaraan elk jaar ruim 200 boten meedoen. Bij deelname wordt je geacht drie weken van tevoren in de haven te zijn, vanwege allerlei workshops die er voor je worden georganiseerd en het schip wordt gecontroleerd op veiligheid en de daarbij behorende juiste apparatuur.
Jan is op bezoek geweest, dat was erg gezellig en veel bijkletsen. We hebben een dag een auto gehuurd en het binnenland verkend. Ruig en heel afwisselend, soms leek het op de Rocky Mountains. Op 1800 meter zaten we in de wolken en was het echt koud.
We maakten ons een beetje zorgen over onze zelfvoorzienigheid als het ging om de stroom. We waren al langer op zoek naar een vierde zonnepaneel en gelukkig konden we er nog een kopen die paste naast degene die achterop staat. We hebben nu 300 watt, ruim 80 meer dan we hadden!
Het is inmiddels bijna Sinterklaas en we zijn klaar om te vertrekken naar de Cabo Verdes, met als bestemming Mindelo op het eiland Sao Vincente, 900 mijl verder naar het zuiden. Er is voldoende eten en water aan boord, vers fruit, groente en de kastjes bekleed met antislipmatjes!
We hebben wel zin om weer te vertrekken, op weg naar een nieuw avontuur.

IMGP2773
De haven van Las Palmas de ochtend van het vertrek van de ARC

IMGP2793
Jan op bezoek

IMGP2824
Vader en zoon

IMGP2800 (2)
Landschap Gran Canaria

IMGP2817 (2)
Landschap Gran Canaria 2

IMGP2815 (2)
Roque Noble op 1811 meter

IMGP2748
Voorraad

2 Comments on “Gran Canaria

  1. Is de reis voorspoedig gegaan. Ik heb gen idee wanneer jullie weer in een haven zijn. Ik houd de website maar in de gaten.
    Hier is het land al weer in de kerststemming, Sint er uit, Santa Claus er in. Ach het heeft ook wel wat in de donkere dagen. Hoe is dat trouwens zo zuidelijk? Korte dagen snel donker of juist niet?
    We horen elkaar,
    Liefs Sylvia

  2. Het is gelukt! Natuurlijk, toch fijn dat van jullie te lezen. Ben benieuwd waar jullie nu zijn, of heen gaan. Al op weg naar Martinique? Wie is de Mol komt van de Domincaanse Republiek. Mooie plaatjes, Loes wil er wel heen met vakantie….voorlopig wordt dat van de zomer Portugal.
    Tot gauw, zoen Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>