Guadeloupe

IMGP2996

Op 25 februari overgestoken naar Guadeloupe, naar de eilanden groep Les Saints, 37 NM. We hebben een aantal dagen aan een mooring gelegen bij Ile á Cabrit, je mag hier op de meeste plekken niet ankeren, zo blijft het koraal in stand.
Prachtige plek bij een onbewoond eiland met een aardig strand en voor het eerst een mooie snorkelplek met al die aquarium visjes en vissen die we altijd al wilden zien en zo bij het koraal horen. Omdat we een marina nodig hadden zijn we verkast naar Pointe-á-Pitre, marina Bas du Fort.
Onze Franse buurman had een mooie Davits, een hijsinstallatie voor de dinghy en van hem het adres gekregen waar we het konden kopen. Van onze hijsinstallatie had één poot het begeven.
Dus op de fiets (in de regen, het regent nog steeds elke dag) naar een industrie gebied, langs de snelweg naar Captain Nautic. Ze hadden inderdaad wat we nodig hadden, maar iets te kort. Vervolgens een adres gekregen van een bedrijf die het wel kon lassen op de juiste maat. We zijn erg tevreden met het resultaat, het staat stevig en we hoeven nu niet elke keer de dinghy leeg te laten lopen en op te ruimen.

In Pointe-a-Pitre is vorig jaar het slavernij-museum geopend, erg indrukwekkend en mooi van opzet. Het is onvoorstelbaar hoe in anderhalve eeuw grote delen van Afrika leeggeroofd werden van hele families en dus een deel van de economie en de gemeenschap. Er was een hele kamer gewijd aan de Rasta’s en hun filosofie met Bob M als boegbeeld.

P had ontdekte, toen hij het oliefilter aan het vervangen was, dat in de injectiebocht dat vastzit aan het spruitstuk een gat zat. In de injectiebocht komen het koelwater en de uitlaatgassen van de motor samen. Het kon besteld worden in Nederland, zo gezegd, zo gedaan.
Dat was ook de reden dat we weer naar de marina zijn gegaan, daar werd het pakje heen gestuurd. Het was er keurig op tijd, maar we wisten niet dat we ook nog invoerrechten moesten betalen, dus pakje retour naar het DHL sorteercentrum. Gebeld, het zou de volgende dag komen, gewacht maar er kwam niets. Na veel heen en weer gebel, met goede hulp van de dames van de capetaneria kwam het dan eindelijk donderdag aan!
De injectiebocht was met geen mogelijkheid los te krijgen, dus heeft P het hele spruitstuk eruit gehaald en is het gelukt de injectiebocht los te krijgen. Nu hadden we ook nog een nieuwe pakking nodig. Gelukkig kon de dochter van een bevriende boot die uit Nederland voor ons meenemen! Het was een serieuze klus die veel tijd en zweet heeft gekost, maar inmiddels is alles weer oké en konden we na 11 dagen eindelijk de marina verlaten en zijn we weer en route.
We zijn via Les Saints naar Deshais in het noorden van Guadeloupe gegaan met een dikke wind, we liepen 9 knp met een rif in het grootzeil en een half terug gereefde genua, echt specta en ook nog twee walvissen gezien!
De volgende stop wordt Antigua.

IMGP3105
Gros Morne Guadeloupe

IMGP3194
De nieuwe hijinstallatie

IMGP3188
Onze dinghy in de regen

IMGP3186
Klusmaterialen

One Comment on “Guadeloupe

  1. Gelukkig werkt alles weer bij jullie. Wat een wind zeg. Wij liggen nu ook in de haven. Zie website Beau. Gr. Cees en Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>