Het Alhambra en drie koningen in Gelves

Half november zijn we met de trein naar Granada gereisd om het Alhambra te bezoeken, reizen met de trein gaat prima in Spanje en is redelijk goedkoop.
We konden ‘s middags terecht in de paleizen van het Alhambra en het was van een ongekende schoonheid. Het was prachtig en je waande je in een hele andere wereld! Het is een enorm terrein met verschillende paleizen en tuinen met een mooi uitzicht over de stad en de Sierre Nevada, waar sneeuw op de toppen lag.

Terug van een bezoek van twee weken aan Amsterdam waar we alle familie en vrienden weer hebben gezien, was het 5 januari het Drie Koningen feest in de jachthaven.
De boot met de de Drie Koningen kwam in het donker aan in de jachthaven, waar veel ouders met kinderen stonden te wachten. Nadat de boot was afgemeerd ging het hele gezelschap; kinderen, ouders en de fanfare in optocht naar het gemeentehuis. Onder luid gejuich werd er snoep uitgedeeld aan de kinderen!

We hebben Sunday meegenomen naar Spanje, ze blijft nu voorlopig aan boord. Het gaat allemaal prima, ze vind het heel vertrouwd.
We blijven nog een week of vier in Gelves en gaan dan richting Cadiz, waar het vanaf 12 t/m 22 februari Carnaval is, het lijkt ons erg leuk om daar bij te zijn!

WE WENSEN IEDEREEN EEN MOOI EN VOORTVAREND 2015!

IMGP1450
Het Alhambra

IMGP1478
In de tuinen

IMGP1466
P op de uitkijk

IMGP1472
Sneeuw op de Sierra Nevada

IMGP1461
Eén van de plafonds

IMGP1459
Pilaren van het paleis

IMGP1431
De toegangspoort

IMGP1438
De tegelvloer met bootje

IMGP1439
Doorkijkje

IMGP1500
Sunday verkent de nieuwe plek

IMGP1498
De Drie Koningen

IMGP1501
Op weg

IMGP1504
Aankomst met de fanfare

One Comment on “Het Alhambra en drie koningen in Gelves

  1. Hoi Her en Paul,

    Mooi fotomateriaal van Alambra!! Herkenbaar ook. Wij waren daar een aantal jaren geleden / fly-drive Granada, Cordoba en Sevillia.
    Inmiddels mail van Herma gelezen over richting Cadiz, marathon, Suday etc. Frouja zal daar binnenkort op reageren.
    Tot zo ver.
    groet, Jannie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>