in Asturias

Na drie dagen in Brest te hebben gelegen en met elke dag een weerbericht dat niet het beeld gaf wat we wilden voor een goede oversteek naar Spanje, hebben we besloten via Bretagne naar het zuiden af te zakken. Daar hebben we geen spijt van gekregen! Mooie ankerplekken vooral in Morgat en op het eiland Houat waren de moeite waard. Houat lijkt een beetje op Terschelling met vrijstaande vakantie huisjes en mooie wandelpaden.

Vanuit Les Sables d’Olonne   zijn we van plan om de oversteek te maken. Het weerbericht was gunstig om maandag  28 juli over te gaan. Na twee dagen en twee nachten zeilen zijn we nu in Gijon in Spanje. Wat echt bijzonder was dat we geen enkel schip hebben gezien tijdens de tocht! Normaal is het druk met grote zeeschepen op de routes die we tot nog toe hebben gevaren. Tijdens mijn nachtwacht, alleen in het donker met het geluid van brekende golven, had ik het idee dat er grote vissen langs zwommen, er iemand probeerde aan boord te klimmen en ik nog net geen bromfiets heb gezien! Het was bijzonder zo met z’n tweeën alleen op die grote  plas. De eerste 24 uur hadden we een mooie koers, windkracht 5 ã 6 en halve wind. De Lena is dan in haar element en zeilt volgens P als een tiet ( nooit geweten).

We blijven voorlopig in Spanje en zijn begonnen met Spaans leren na het ontbijt, P is daar streng in. Voor onze neus aan de kade is het Festival Arcu Atlanticu in volle gang met muziek, oude ambachten, discussies over de toekomst van het gebied en streekproducten. Vooral bij de stand van de plaatselijke cider was het erg gezellig. Gisteren werden er oude liederen gezongen, soms met begeleiding van een soort doedelzak, maar ook zonder met een stemvorkje voor de juiste toonhoogte. Het was prachtig, met duidelijk moorse invloeden. We gaan nu verder naar Coruna.

 

4 Comments on “in Asturias

 1. Dag Herma, wauw wat klinkt dat heftig zo alleen de wacht houden in de nacht. Je bent echt een kanjer, zou dat niet durven. Je kantoor is bezet en weet je door wie? Door mij. Het bureau en die tafel zoveel vriendelijker dan altijd praten met een bureau er tussen. Heerlijk te horen dat alles goed gaat. Tot ziens. Sylvia

 2. Lieve Paul en Herma,
  Gister de boten parade in A’dam mogen aanschouwen en met de herinnering aan Amsterdamse vaarders snel jullie nieuwe stukjes gelezen. Klinkt heerlijk, succes met de taal (ik ben ondertussen met Duits begonnen, wilde het risico in Almelo geplaatst te worden niet lopen ;P (leek me ok niets an)dus het wordt een jaartje co-schappen in Oldenburg!).
  liefs,
  Cris

 3. Hoi Her en Paul,

  Frouja doet haar best via de mail met jullie te contacten. Aan mij om het via jullie weblog te doen. Prachtige foto’s trouwens / mooi hoedje en mooi gebruinde toetjes!! Gaat jullie dus goed. Mooi verhaal Her over die langs snorrende bromfietsen…als je maar niet gaat hallucineren bij de volgende nog grotere oceaan oversteek. (grapje) Volgens mij komt morgen Sas aan boord ; zal lekker bijkletsen worden. Theo en Michelle ( met de Faja Lobby) zijn via Noord Spanje / Portugal nu ten noorden van Porto en gaan daarna afzakken naar Lissabon. Suzanne is momenteel mee aan boord. Hier zijn de herfststormen aangekomen. Inderdaad nasleep van “Bertha” . Johnny doet momenteel een ochtendslaapje; Frouja ruimt bladeren etc op in de tuin. Lieve twee: het ga jullie goed en ik volg met veel plezier jullie weblog.
  lieve groet, uiteraard ook namens Frouja
  Jannie

 4. Ha Herma, mooi verhaal van de nacht navigatie. Wat doet Paul boven in de mast?
  Succes met je spaanse cursus.
  Groet Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>