Lanzarote

IMGP2772 (3)

Begin november zijn we vertrokken uit Mohammedia, uitgezwaaid door vissers met de duimen omhoog. 460 Mijl naar Lanzarote, aanvankelijk met weinig wind maar later mooi gezeild op de passaatwind. Op zee kregen we nog twee keer verse vis te koop aangeboden door Marokkaanse vissers in kleine bootjes.
Na vier dagen konden we nog net voor het donker de haven van Islas Grasios binnen lopen, waar we pas de volgende ochtend zagen hoe hoog en ruig het eiland eigenlijk was. Van daaruit zijn we naar Arrecife gevaren, de hoofdstad van Lanzarote. Het was een goede plek om een poosje te blijven met een mooi museum voor Moderne Kunst op fietsafstand. Er stond een indrukwekkende beeldengroep van een Engelse kunstenaar, heel levensecht. Later begrepen we hoe hij dat deed. Hij smeerde zijn modellen in met gips, met alleen de neusgaten nog open, alle beelden hadden dan ook hun ogen dicht!
Vanuit Arrecife zijn we met de bus het eiland over gereisd, mooi vulkaanlandschap met witte dorpen, het leek wel een beetje op Mexico.

IMGP2749 (2)
Bootjes op bestelling

IMGP2756 (2)
Levensecht

IMGP2758 (2)

IMGP2755

IMGP2754

IMGP2766
Landschap op Lanzarote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>