Martinique

23 Januari zijn we overgestoken naar Martinique, waar we de kinderen gaan zien. We hebben er lang naar uitgekeken en op gevaren en nu was het dan zover.
De 28e hebben we ze opgehaald van het vliegveld, een fantastisch weerzien!
We hebben vooral de westkust van het eiland gedaan, met mooie baaien en leuke stranden. Een verlaat kerstfeest met cadeaus en gedichten was onderdeel van de feestvreugde, de gedichten worden écht elk jaar beter.
Het carnaval viel vroeg dit jaar (mazzel voor de kids) en barstte los op zondag 7 februari in Port de France en het was echt een fantastisch feest. Begon stipt om 15.00 uur met een swingende parade van allerlei groepen van het hele eiland met verschillende thema’s en de meest mooie kostuums!
We lagen veel voor anker, lekker zwemmen en snorkelen.’s Morgens eerst zwemmen voor het ontbijt en dan een beetje in de zon opdrogen, niks mis mee. In la Grande Anse hebben de kinderen hele grote schildpadden gezien.
We hebben drie dagen een auto gehuurd en het binnenland verkend. Mooie natuur, heel groen, echt regenwoud en een spectaculaire waterval waar je met een gids klimmend en klauterend door een rivier stroomopwaarts naar toe kon. Op onze tocht kwamen we langs een oude plantage midden in de rimboe, waar het rook naar vroeger.
Het was echt fijn om voor langere tijd weer bij elkaar te zijn, eindeloos bijkletsen en lekker eten! Met een mooi kleurtje en goed uitgerust zijn ze 11 februari weer vertrokken.
Wij hebben we nog een aantal dagen in de marina van La Marin gelegen om de voorraden aan te vullen en de oliefilters te vervangen, altijd weer een smerig klusje. P had behoefte aan wat “vrije dagen” , dus hebben we nog drie dagen in de baai van Le Marin gelegen, zijn verlof zit er voorlopig weer op.
We kwamen één van de Nederlandse boten waarmee we de oversteek hebben gemaakt weer tegen, was erg gezellig.
Martinique is wel heel Frans, geen rum shops, weinig Bob Marley en veel witte mensen vroeg aan de wijn, maar wél lekker stokbrood. Het is overal heel druk op de ankerplaatsen en het stikt ervan de charterboten met onervaren zeilers. P ergerde zich een ongeluk aan de ankerkettingen die over de onze werden gegooid.

We gaan onze tocht vervolgen naar Dominica.

IMGP3045
Nieuw visgerei

IMG_2811
Aan het strand

IMG_2809
Aan het strand met Jan

IMG_2888
Carnaval

IMG_2919
Carnaval

FullSizeRender (1)
P op weg naar het carnaval

IMGP3049
Stuurman Jan

IMG_2821 (1)
Op weg naar de waterval

IMGP3055
Speuren naar de hummingbird

IMGP3057
Potje bal

IMGP3078
Binnenland

IMGP3071
Binnenland

One Comment on “Martinique

  1. Wat ziet dat er heerlijk uit! 😀
    Mijn ‘schoonvader’, groot liefhebber van zeilen, leest nu ook vol interesse over jullie spannende avonturen. Ik weet zeker dat een mogelijk boekvan Paul hem ook in de smaak zal vallen!
    ENJOY!
    veel liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>