Nassau en de Biminis

DSC07534

Van het noordelijkste ankerplek  op Exuma was het een dagtocht naar Nassau, de hoofdstad van de Bahamas  op het eiland Providence.  Er was ons verteld dat het er overdag ook gevaarlijk was, maar dat was niet zo. Ik had goede dingen gelezen over de National Art Gallery of the Bahamas in het oude gedeelte van Nassau. Het was écht de moeite waard, zowel de wandeling door de oude stad als de kunst van lokale kunstenaars.

De Biminis zijn de laatste stop voor Florida, zo’n 40 NM voor de kust van de US en heeft prima visgronden. Hemingway had er een vissersboot en een huisje en was een graag geziene gast.  We hebben voor anker gelegen bij het Resort World Bimini, naast de landingsplaats voor de watervliegtuigjes die dagelijks vlogen op Fort Lauderdale.  We werden aangezien voor gasten, wat maakte dat we gebruik konden maken van de prima douches en snel internet.

IMGP3460

Watervliegtuig van het resort

IMGP3448

National Gallery of Art in Nassau

IMGP3457

Straat beeld in Nassau

IMGP3454IMGP3455

Na een bezoekje aan Alice Town, de hoofdstad van de Biminis, kregen we in de stromende regen een lift van James, art docent aan de middelbare school van Alice Town. Hij nodigde ons uit om te komen kijken naar het examen werk van zijn studenten. Zij moesten drie stukken maken voor het eindexamen en de opdracht was natuurlijke materialen te gebruiken die te vinden waren op het eiland. Dat maakte dat de conch shell, het huis van de zeeslakken, schelpen en afbeeldingen van dolfijnen het meest zijn gebruikt. James vroeg ons vragen te stellen aan de studenten over het ontwerp, gebruik van kleur en materialen zodat zij vast voor het examen konden oefenen.  James heeft een verzameling  kwasten en penselen van  kunstenaars van de Biminis waar hij heel trots op is, het is de enigste verzameling  op de eilanden.

We hebben een “slip” gevonden  in West Palm Beach waar we de boot veilig kunnen achterlaten om naar Nederland te gaan. Daar zijn we t/m 24 juni en vliegen dan terug naar Miami.  Dan vervolgen we de reis verder naar Chesapeake Bay en Washington.

IMG_1125

Mooie snapper voor onderweg

IMGP3465

Examenwerkstuk bedovertrek met pronkstuk

IMGP3471

Master James met dolfijnen lamp

IMGP3468

Kolibrie

IMGP3469

Speeltafel met dolfijnen

IMGP3472

P leert het vak

IMGP3481

Nog druk aan het werk

IMGP3484

Troste leerling met haar kunst

IMGP3485

De kwastenverzameling van James

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>