New York 2

img_1486

20 september.

We krijgen bezoek van vrienden die een weekje op bezoek komen.  Ze logeren in een hotel vlakbij de marina waar wij liggen.  Het is echt bijzonder elkaar te ontmoeten in deze stad. Een ieder had een lijstje van top tien dingen om te zien en dat paste mooi bij elkaar. We hebben samen veel gezien met als hoogtepunt de vaartocht met de Lena naar het Vrijheidsbeeld. NY vanaf het water is echt speciaal. We hebben het 9/11 museum bezocht, wat aangrijpend was. Bij de eerste crash dachten ze nog dat het een ongeluk was, de tweede crash was 24 minuten later. Het was mooi om te zien hoe elke New Yorker zijn of haar hulp aanbood en hoe de brandweer- en politie mensen, dienst of geen dienst, gezocht hebben naar overlevenden.

Ook de fietstocht met z’n allen door Central Park was echt de moeite waard,  we hadden een enthousiaste New Yorkse gids die met veel plezier anekdotes vertelde van wie er zo al rond het park woonde en wat dan die appartementen kosten. Ik ben de exacte bedragen vergeten, maar het ging in ieder geval om heel veel geld.

In het park is een memorial voor John Lennon vlakbij de plek waar hij is vermoord. Er waren opvallend veel jonge mensen. Onze gids wantrouwde het rouwen op die plek, volgens haar had dat niet met John te maken, het is ver voor hun tijd gebeurd. Het is een plek geworden waar jongeren die zich miserabel voelen met anderen kunnen rouwen. Joko Ono woont nog steeds in het zelfde appartement met veertien kamers, waar John op de stoep is vermoord.

Eén van de hoogtepunten vond ik het Whitney museum of American Art. Fascinerende Amerikaanse moderne kunst in een mooi gebouw. Het wassenbeeld van de mevrouw en het hondje was zo levensecht dat ik een tijd heb staan kijken of ze toch niet ademde.

Na drie weken hebben we met pijn in het hart afscheid genomen van New York, waar we ons al een beetje thuis voelden. Met de fiets overal naar toe, de weg al kennen, de goedkope winkels kunnen vinden en de leuke buurtrestaurants. Er was een depressie op komst met veel wind en regen, (niet zijnde Matthew) en dan zouden we op de Hudson River niet veilig liggen. Het is inmiddels herfst geworden, geen korte broeken meer of jurkje maar motregen en veel wind.

We zijn twee oktober vertrokken richting  Philadelphia.

img_0443

Dag plannetje maken

imgp3975

Loes aan het roer

Jes

Jes, Flip op de Hudson

 

img_0778

picknick in Central Park

imgp3983

Sylvia sturend met vaste hand

imgp3979

Marga met een grote smile!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_1488

Het 9/11 monument

imgp4034

Dapper mannen

imgp4035

imgp4038

Imposante huizenblokken

imgp4036

Langs de High Line

img_1493

Spreekt voor zich

img_1511

Levensecht!

 

img_1502

Op het dak van het Whitney

img_1500

Geen korte broeken weer meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>