Op weg naar Valencia

IMGP2242

Op weg naar Valencia zijn we vaak de enige bezoekers in de jachthaven. In Puerto de Almerimar zelfs de eerste na de winter. Er liggen wel veel overwinterraars, voornamelijk Engelse en Nederlandse boten met soms de bemanning aan boord. Het geeft aardige ontmoetingen, een bekende driekleur staat meestal garant voor een praatje!
Cartagena was een verrassing, mooie stad met een rijke Romeinse geschiedenis waaronder een prachtig gerestaureerd openlucht theater. Het was de week van Semana Santa met een fascinerende processie, waar verschillende Broederschappen aan deel namen met elk hun eigen beeld. Er is een Broederschap die vrouwen heeft toegelaten, zij droegen het beeld door de straten onder luid applaus.
De broederschappen zijn ontstaan in de Middeleeuwen, waarbij leken zich aansloten om een godvruchtig doel te dienen.
Altea was ook een leuke plaats, een prachtige kerk hoog in het dorp met Andalusisch aandoende smalle straatjes met witte huizen. We zien af te toe scholen tonijnen op afstand en zo nu en dan dolfijnen. Er is bijna geen eb en vloed in de Middellandse Zee, we liggen nu meestal met de kont naar de kant met een loopplank naar de wal.
Valencia is een aardige stad, waar we op Paaszondag de processie van de Wederopstanding hebben gezien. De puntmutsen zijn af, er wordt vrolijke muziek gespeeld en bloemen uitgedeeld. Het was prachtig weer en de processie duurde ruim een uur.
We liggen in een enorme jachthaven, Juan Carlos I, ongeveer twintig minuten fietsen van het oude centrum. De haven is aangelegd voor de America’s Cup die hier een paar jaar geleden is gezeild.
We gaan eind april richting Mallorca en verheugen ons op mooie baaien, veel zwemmen en snorkelen. Het zee water is nu 17 graden, dus het gaat de goede kant op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>