Philadelphia

img_1530-1

Na een rustige overtocht van 140 NM voor anker in Cape May met opvallend veel andere zeilboten die naar het zuiden gaan. Gelukkig hebben we geen last van de tropische storm gehad!

We gaan een aantal dagen naar Philadelphia, 35 NM de Delaware River op. De marina is midden in de stad, een prima plek. Philadelphia was eerst de hoofdstad van het toenmalige Amerika en hier is op 4 juli 1776 de Declaration of Independence ondertekend en later de Constitution.  Philadelphia is echt een ontdekking, een mooie mix tussen New York en Amsterdam met leuke  buurten waar op straat word gespeeld en de eerste supermarkt die wij hebben gezien waar alles verantwoord was, tot aan het toiletpapier!  Hier ook een China Town en andere wijken met galeries en leuke cafés en goede betaalbare restaurants. Op zoek naar een leuke steden trip; Philly is echt een aanrader! Als je er een aantal dagen bent geweest mag je Philly zeggen.

img_1533

De skyline van Philadelphia

 

imgp4077

De oude pieren aan de Delaware River

 

imgp4079

De verkiezingen naderen!

imgp4078

imgp4080

Als uithangbord

img_1558

De kamer waar de Declaration werd getekend

img_1553

De stoel van Washington waar niemand in mag zitten, zelf de president niet

img_1536

De toegangspoort naar China Town

 

img_1542

Muurschildering in China Town

imgp4082

Onderweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>