Rondom Kaap Finisterre

We zijn inmiddels in het gebied van de ria’s (riviermond) in noordwest Spanje, volgens ervaren zeilers één van de mooiste zeilgebieden van de wereld.

Het is inderdaad prachtig, grote baaien, mooie stranden en leuke plaatsjes. Het is opvallend hoeveel mooie stranden we zien onderweg, echt zand, geen kiezels en vaak een strand aan de rand van het centrum van een oude stad. Ouderen wandelen in zwemkleding in goed tempo langs het strand of zwemmen een serieuze afstand. (Wij vinden het water nog steeds te koud, het is zo tussen de 16 en 18 graden. )

Coruna was een prima plek om een aantal dagen te liggen en Sasja op te halen van het vliegveld, voor haar bezoek van 10 dagen. Ook daar was een festival met een groot podium op het grootste plein van Coruna en intieme muziek in het park.

We zijn een dagje met de trein naar Santiago de Compostela geweest, Cees Nooteboom noemt het in zijn ‘Roads to Santiago’, “the true capital of Spain”. Een bijzondere plek en al eeuwen lang een plaats waar pelgrims heen trekken. Er is een museum wat daar een goed beeld van geeft. Op het plein van de kathedraal verzamelen zich wandelaars die het gehaald hebben! De kathedraal is imposant en de moeite van het bezichtigen waard.

Na Coruna mooi gezeild naar Camarinas en na een nachtje voor anker, onze eerste stranddag! Met het kleine bootje de rivier afgevaren en een prachtige plek ontdekt voor een siësta op het strand.

Leuke plaats, waar we in een klein winkeltje het lekkerste brood tot nog toe en de plaatselijke wijn voorraad hebben opgekocht, alle flessen op de plank.

We hebben een paar dagen verwaaid gelegen met zeilers uit alle windstreken. Toen P de havenmeester bedankte voor de goede service werd hij omhelsd en kreeg een compliment voor zijn goede Spaans.

Daarna met een goede wind rond Kaap Finisterre, het verst in de Atlantische Oceaan uitstekend deel van het Europese continent. Indrukwekkend en zoals wel vaker, een andere wind na de kaap.

 

Muros was de volgende bestemming, een goede plek voor Sasja om de bus terug te nemen naar Coruna. Muros was een verrassing, een oud middeleeuws stadje met kleine straatjes en leuke restaurantjes en een geweldige markt met veel fruit en groente en erg lekker rozijnenbrood. Na Nederland bakken ze in Spanje het lekkerste brood.

 

We zijn nu in Ria de Pontevedra en nemen de tijd voor dit mooie gebied aan de grens met Portugal.

In Portugal willen we in ieder geval Lissabon en Faro wat langer aandoen, voor de rest heeft het voor een zeilboot geen stops die de moeite waard zijn. Portugal is net als Nederland één lang stuk strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>