Sint Maarten en the Virgin Islands

IMGP3274

De Nederlandse eilanden Saba en Eustatius hebben we overgeslagen maar we hebben wel een bezoekje aan Sint Maarten gebracht. Veel korter dan we hadden gedacht, het was er saai, veel te veel casino’s en heel erg duur. Wel hadden ze in de supermarkt de meest lekkere kruiden, Japans, Chinees, Surinaams en de groene curry waar ik al een hele tijd naar op zoek was. Na water en diesel te hebben getankt zijn we naar de Franse kant gegaan, naar Simpson Bay. Prima plek, grote baai met een hurrican hole en een grote super waar we met de dinghy naar toe konden voor de noodzakelijke proviandering, voordat we naar de Bahama’s gaan waar alles heel duur is. Sint Maarten is het minst Caribische eiland wat we tot nu toe hebben gezien met vooral aan de Nederlandse kant veel lelijke hoogbouw. Mijn kapper was er duidelijk over; “on the Dutch side they have no respect for the island and the people, there only interest is money laundering”.
9 April zijn we vertrokken naar de Virgin Gorda, één van de British Virgin Islands, 98 NM. Te veel voor één dag, dus aan het eind van de middag weg en een nachtje doorgezeild met een mooi windje. Weer dolfijnen gezien, niet zulke grote en donkergrijs van kleur. Aan een mooring gelegen bij The Baths, prachtige plek met gele stranden en eeuwenoude stenen.
We hadden afgesproken met Manon en Stef van de Long John Silver op Jost van Dyke, een kleine BVI. Lekker gegeten met kip en groene curry pasta! Zij zijn nu op de terugweg naar Nederland en wij gaan verder richting Florida.
De volgende stop is St. Thomas, een US Virgin Island. De USVI waren ooit Deens en gekocht door de US in 1917 voor 25 miljoen US dollar, wat voor die tijd een gigantisch bedrag was. Charlotte Amalie is de hoofdstad, met karakteristieke pakhuizen uit de Deense periode. Opvallend was het aantal juweliers, ik heb er nog nooit zoveel gezien op zo weinig vierkante meters, vooral bedoeld voor de toeristen die in grote getalen met cruise schepen worden aangevoerd om belastingvrij te shoppen.

P met de courtesy vlag van de BVI
P met de courtesy vlag van de BVI

IMGP3280
Ons droomhuis gevonden op Jost van Dyke

IMGP3261
The Baths

IMGP3260
The Baths

IMGP3270
The Baths

IMGP3303 (3)
Pukkelige rots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>