South and North Carolina

IMGP3705 (2)

Charleston was een plaats om te bezoeken, met zijn mooie oude huizen en lommerrijke straten met oude bomen. Charleston is gesticht in 1670 door Engelse kolonisten en dat is nog goed te zien. Prachtige vrijstaande huizen, zoals je die ook op het platteland van Zuid Engeland ziet. In Charleston zijn ze van hout. Ook nieuwe huizen worden in dezelfde stijl van hout gebouwd.

Er waren grote rijst- en suikerplantages in het gebied rondom de stad en Charleston had tot ver in de achttiende eeuw de grootste slavenmarkt van Amerika. Charleston was dan ook de eerste grote stad die in de Burgeroorlog de kant van de Confederatie koos. Charleston werd door de ‘Yankees’ langdurig en zonder succes belegerd. Daar zijn ze erg trots op, je ziet hier ook nog overal de vlag van de Confederatie.

In het museum voor modern art was een leuke tentoonstelling die te maken had met de opera “Porgy and Bess” van Leonard Bernstein, onder andere schilderijtjes met taferelen van slaven, die erg leken op de Aardappeleters van Van Gogh. We mochten jammer genoeg geen foto’s maken. Porgy and Bess speelt in deze omgeving.

Ook Georgetown stond op ons lijstje. Het hele centrum is een National Historic District, met de voorname huizen van de voormalige plantage eigenaren. Het heeft een aangename sfeer en het is prima wandelen in de schaduw van de oude eiken bomen.

Onderweg naar Beaufort kwamen we vier nesten met visarenden tegen, fascinerende vogels met mooie ogen. In Beaufort was het  “Pirats Invasion”  weekend. Er was een heus piraten dorp en veel mensen hadden zich mooi verkleed. Het is leuk om te zien met hoeveel plezier mensen een andere rol aannemen! Centraal stond Blackbeard een succesvolle piraat, die zijn vlaggeschip de “Queen Anne’s Revenge” op een zandbank voor de haven van Beaufort aan de grond had laten lopen en er met de buit vandoor was gegaan, zonder het te delen met zijn bemanning. Naar zijn schat wordt nog altijd gezocht.

We lagen voor anker in Taylor Creek met uitzicht op Carrot Island, waar een kudde wilde paarden rondloopt en aan het eind van de middag kwamen ze meestal aan onze kant van het eiland grazen.  Carrot Island heeft mooie strandjes waar we met onze dinghy naar toe konden om te zwemmen. Omdat de ondergrond veenachtig is heeft het water een donkerbruine kleur, het is als zwemmen in lauwe cola!

IMGP3702

Pagina uit het ICW Chartbook de route loopt tussen de paarse stippellijntjes

IMGP3690

Er waren nu al kerstspullen te koop in Georgetown

IMGP3662

De villa’s van Georgetown

IMGP3667

IMGP3659

 

IMGP3679

De poster van de tentoonstelling van Porgy and Bess

IMGP3704

Pelikanen

IMGP3707 (2)

Visarenden

IMGP3706

IMGP3710 (2)

De wilde paarden van Carrot Island

IMGP3723 (2)

Pirate Fashions

IMGP3724

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>