St. Lucia

IMG_0933

14 januari zijn we vertrokken van Bridgetown Barbados naar Rodney Bay op St. Lucia, 128 NM dus weer een nachtje doorvaren. We hadden een snelle overtocht met harde wind en veel buien. We moesten wel weer wennen aan drie uur op en drie uur af. Ik kwam niet zo makkelijk in het ritme.
Rodney Bay is een leuke plek, mooie baai om te ankeren en heeft een prima jachthaven. Na drie weken waren wij wel toe aan een warme douche, schoon beddengoed, echte latte en een roti. We zijn begonnen met het schoonmaken en in de was zetten van de romp, er zit een kalkachtige aanslag op van het zoute water en de zon. Eerst poetsen met een soort schuurmiddel en dan in de was. Het was een hele klus, maar het resultaat mag er zijn!
We hadden beloofd in Soufriere Joyce van de Hummingbird Resort op te zoeken, ze is een vriendin van onze overleden vriend Marius. We hadden haar 27 jaar geleden al eens ontmoet toen we samen met Marius op de Joshua daar rond zeilden. Ze was blij verrast ons te zien en we hebben mooie herinneringen opgehaald aan Marius. Ze heeft een onderscheiding gekregen uit handen van Queen Elisabeth op Buckingham Palace, voor haar dertig jarige inzet in het ontwikkelen van het toerisme op St. Lucia.
We hebben voor anker gelegen op een prachtige plek tussen de twee Pitons, met aan het strand Sugar Bay, een fancy resort met alles wat een gefortuneerde toerist maar kan wensen. We vonden het een mooi eiland, groen, vriendelijke mensen en voor ons een herinnering aan early days.
IMGP3005
De Pitons

IMGP3013
De waterkant van Soufriere

IMGP3016
Straat verkoop

IMGP3027
Lena voor anker bij de Pitons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>