Terug naar Elba en Corsica

Na een dagje boodschappen doen, de was en schoon schip te hebben gemaakt heb ik Anja opgehaald van het vliegveld in Pisa en zijn we de volgende ochtend vertrokken naar Elba. Het was warm op Elba met weinig wind dus hebben we veel geankerd en gezwommen. Het is in Italie nu volop vakantie en is het op de ankerplekken overdag vaak druk, maar tegen de avond gaan de meeste boten weer terug naar de haven en wordt het rustiger. Anja is een echt zeiltalentje en heeft er veel plezier in.
We hebben een rondje Elba gedaan met mooie ankerplekken onderweg en een bezoekje aan Portoferraio met een aardig oud gedeelte en een fancy boulevard met hippe cafe’s.
Anja is de de 17e juli afgestapt en Mac is de 19e aan boord gekomen in Bastia. We hebben in een week het noordelijk puntje van Corsica gedaan en weer terug naar Bastia. Mooie kusten en helemaal niet druk, het plaatsje Macinaggio was de moeite waard. Mac en Paul hebben mooie herinneringen aan hun gezamenlijk vakbondsverleden en Mac wist veel te vertellen over de plantjes op Corsica, dat maakte de wandeling speciaal.
Mac is de 26e vertrokken en we zijn nog een paar dagen blijven liggen vanwege een harde wind tegen.

IMGP2369
Stuurvrouw Anja
IMGP2385
De toren van Portoferraio
IMGP2426
Mac en P aan de wandel
IMGP2422
Mooie vis voor op de bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>