Zuid Engeland

 

We zijn op onze eerste langere stop, Yarmouth op het eiland Wight. Op de reis hier naar toe hebben we alle weersomstandigheden wel gehad. Van IJmuiden naar Stellendam met weinig wind, wel koud en regen.

Van Stellendam naar Duinkerken veel op de motor, met warme kleren aan. (Is dit nu de beloofde korte broeken zone?)

Op de oversteek van Duinkerken naar Dover scheen er wel een zonnetje, maar de wind was koud, ik zat met drie lagen kleren en een winterjas achter het roer. Weinig echte grote schepen op onze route, bovendien goed te zien dus niet echt spannend, alhoewel sommige schepen zo groot zijn dat je denkt dat er een eiland(je) op je afkomt. Een dagje in Dover gebleven. Dover is niet echt bijzonder maar het heeft wel een mooi oud kerkje in het centrum, gerund door vriendelijke vrijwilligers. Van Dover naar Eastbourne, voor ons geen onbekend terrein, mooie haven achter de sluis. Het was te ver om in een keer naar Wight te zeilen, dus een stop gemaakt in Brighton. We wilden vroeg weg, om 5 uur opgestaan met het idee om rond 6 weg te varen, maar er stond niet genoeg water, alhoewel er in de pilot stond dat de haven op 2 meter diepte werd gehouden.

We konden nog twee uur extra slapen, uiteindelijke om half 11 weg en prachtig gezeild. De Lena is op haar best met halve wind en dan windkracht 4 of 5! We wilden wel een keer naar Cowes, waar de grote zeilwedstrijden worden gehouden, maar dat viel tegen het is een beetje posh. We zijn van plan een paar dagen in Yarmouth te blijven, de omgeving verkennen op de fiets. We kunnen de BBC goed ontvangen, dus zijn morgen in ieder geval op tijd terug voor de match van Nederland, P kijkt van alles.

Hier in ieder geval geen rood en witte versierde straten zoals bij ons oranje, maar wel Albion cliffs.

 

the Albion rocks

Een continental ontbijt Een continental breakfast

In de sluis bij Eastbourne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>